raderat‎ > ‎

Groups - Mer om Google Grupper

För diskussion och utskick använder Miljöpartiet Google Grupper. Behörighet till delningar i Google Drive, knyts ofta till Google Grupper.
För att deltaga i Google grupper, behövs ett Google-konto. Se:  Så här gör du för att komma igång.

Du kan läsa / skriva till grupper genom att surfa in på gruppens hemsida eller mejla till gruppens e-post adress. (En del grupper tillåter bara inlägg i webbgränssnittet.)

Beroende på hur en grupp är konfigurerad (och på dina personliga inställningar) kommer du att kunna läsa och svara på inlägg antingen via webb-gränssnittet eller via e-post.


Är Gruppen konfigurerad för att tillåta inlägg via e-post, kommer ditt inlägg till gruppens e-postadress att nå samtliga som prenumrerar på e-post från gruppen.


Startsidan för Miljöpartiets Google  Grupper https://groups.google.com/a/mp.se/forum/#!overviewger dig valet gå
  till "Mina grupper"  (i mp.se) eller "Bläddra i alla".

 Miljöpartiet har för närvarande 528 Google Grupper. Det är ingen bra ide bläddra i alla. Du kan däremot i sökfönstret överst, söka efter grupper som heter tex. något med Västerbotten, eller i alla grupper du har tillgång till, söka efter meddelanden som innehåller ordet "Västerbotten".
Klickar du på “Mina Grupper” får du nedanstående bild:


Du kan växla organisationsvy (har du gått till https://groups.google.com/forum/#!myforums: utan mp.se i adressen, måste du i organisationsmenyn växla till mp.se för att se dina grupper där). 


Under organisationsmenyn, listas alla grupper du är med i. Du kan direkt hantera medlemskap, leveransinställningar (tex sätta på ingen leverans om du har lite mejlkorg och inte kan vittja den på ett tag och gruppen tillåter det) och favoritmarkera grupper.
Särskilt minnesvårda inlägg, kan du 
stjärnmärka. De listas då i vänstermenyns "Stjärrnmärkta"